کارگاه تراش مهر استون

برش سنگ قیمتی و نیمه قیمتی در فسا

کارگاه تراش مهر استون

زمان مطالعه 1 دقیقه

برش سنگ قیمتی و نیمه قیمتی در فسا
سنگ های قیمتی

سنگ های قیمتی و سنگ های نیمه‌قیمتی، در حقیقت تکه‌ای بلور معدنی هستند که بسیاری از ما، بنا به علاقه یا نیاز از انواع مختلف آن استفاده می‌کنیم. این سنگ‌های ارزشمند در طول تاریخ در زندگی مردمان نقش ویژه‌ای داشته‌اند؛ همچنین از گوهرها و سنگ‌ها، به عنوان زیورآلات یا برای تزئین وسایل و اشیاء، آراستگی لباس و مو، تزئینات معماری و غیره استفاده ‌شده است. جدا از زیبایی و درخشندگی این سنگ‌های گران‌بها، کمیاب و متفاوت بودن آن‌ها باعث می‌شد برای سنگ‌های قیمتی قدرت‌های فوق‌بشری و جادویی تصور کنند. این گروه سنگ ها که به علت سختی و کمیاب بودنشان ارزش خیلی بالایی دارند و در مقایسه با گروه سنگ های نیمه قیمتی بسیار گران تر می‌باشند. به طور کلی نوع با کیفیت سنگ های الماس، زمرد سبز، یاقوت سرخ، یاقوت کبود و یا هرگونه کانی کمیابی به عنوان سنگ های قیمتی در صنعت جواهرات معروف می‌باشند.

سنگ‌ های نیمه قیمتی

هر سنگ قیمت‌دار دیگر که جز ۴ سنگ قیمتی (الماس، زمرد، یاقوت سرخ، یاقوت کبود) نباشد، نیمه قیمتی محسوب می‌شود. برخی از معروف‌ترین این سنگ‌ها الکساندریت، عقیق، آمتیست، آکوامارین، گارنت، لاجورد، سیترین، سنگ ماه، چشم ببر، توپاز، فیروزه، مروارید، تورمالین، تانزانیت، رز کوارتز و… هستند. تقسیم این‌گونه سنگ‌ها به گروه نیمه قیمتی بیشتر مبنای تجاری دارد و به معنی این نیست که ارزش هر سنگ قیمتی از سنگ‌های نیمه قیمتی بالاتر است. مجموعه ای از سنگ های نیمه قیمتی آنهایی هستند که به دلیل زیبایی خود ارزش گذاری می‌شوند و در رنج قیمت از ارزان تا گران بسته به خلوص و کیفیت خود در دسترس هستند.

سنگ عقیق

سنگ های عقیق از ته نشین شدن سیلیس موجود در آب‌‌‌های زیرزمینی در حفرات موجود در سنگهای آتشفشانی آذرین تشکیل می‌شوند.این محلول‌ها بر اثر تبلور فازهای سیلیکاته در ماگمای در حال سرد شدن و انباشت سیلیس در حفره توده سنگ های لاوا بوجود می‌آیند. هرچه حفره‌‌‌های میزبان بزرگتر باشند شانس تولید این گوهر در اندازه‌‌‌های بزرگتر بیشتر است. این مواد ته نشین شده گاهی در اطراف دیواره‌‌‌های حفره، توالی نازکی از لایه‌‌‌های متراکم و مدور سیلیسی به وجود می‌آورند و در برخی مواقع این لایه‌ها از کف حفره به سمت بالا به صورت لایه‌‌‌های مسطح تشکیل می‌شود. این ساختمان های لایه ای یکی از ویژگی‌‌‌های این گوهر سنگ می‌باشد که با حضور ناخالصی‌‌‌های موجود در محلول مذکور، به رنگ‌‌‌های متفاوتی دیده می‌شود.

تنوع رنگ ها در عقیق

این گوهر رنگارنگ در بیش از ۳۰ رنگ مختلف در طبیعت دیده می‌شود. این کانی با توجه به کیفیت رنگ و پدیده هایی که نشان می‌دهد، در زمره سنگ های نیمه قیمتی قرار می‌گیرد.دامنه وسیعی از رنگ مانند سفید، خاکستری، قهوه ای، قرمز، صورتی و حتی سیاه در آنها دیده می‌شوند. از جمله عوامل اصلی تأثیرگذار در رنگ آن می‌توان به ساختار میکروسکوپی آنها، وجود ادخال‌‌‌های مایع، جامد گاز، و به ویژه حضور عناصر فلزی رنگ زا مثل آهن، کروم، مس، تیتان، منگنز، کبالت و نیکل اشاره کرد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.